ontmoetingspunt acaciahof (participatie project)

Ontmoetingspunt Acaciahof (participatie project)

De Acaciahof is een park gelegen aan de Hoogstraat nabij de Hoogveldseweg in Mill. De naam van het park is ontleend aan de zes monumentale Acacia’s die op het terrein staan.
Op het terrein staat een Calvariebergmonument met 10 panelen met namen van personen die hier in het verleden begraven hebben gelegen.

Op initiatief van de KBO-Mill bouwde de Stichting Acaciahof in 2017 hier een Mariakapel en verplaatste de gemeente het Oorlogsherinneringsmonument van de Langenboomseweg naar dit park. De jaarlijkse dodenherdenking zal vanaf 2018 in dit park worden georganiseerd

Het park is niet alleen een plaats om te herdenken en te gedenken maar is vooral bedoeld als een ontmoetingspunt. De realisatie van een ontmoetingspunt sluit aan bij een van de beleidsvoornemens uit het in 2014 opgestelde Ouderenbeleid in de gemeente Mill en Sint Hubert. Namelijk de gemeente aantrekkelijk maken voor actieve senioren.
Voor deze senioren, maar ook voor omwonenden en alle overige bezoekers die het centrum van Mill te voet of met de fiets bezoeken, wordt in de Acaciahof een rustpunt ingericht met banken, picknicktafels en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
Samen met de stichting Ontdek Mill wordt het park opgenomen in wandel- en fietsroutes en in de toeristische brochures.

Momenteel wordt het park zelf volledig gerenoveerd en zal op zaterdag 26 mei 2018 officieel worden geopend.

De naam Acaciahof van het vernieuwde en sfeervolle park moet een begrip worden in Mill en omgeving. Een plek die de moeite waard is om te bezoeken. Vanuit Ontdek Mill zet Aart zich met volle 100% in voor deze mooie nieuwe plek in de gemeente.


Bekijk de website

< Terug naar het overzicht

Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top