een zomerlang kunst in het geheel over de peel

Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel

Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel
Fietsen & wandelen langs kunst in & om Wilbertoord

De jaarlijkse kunstroute van Ontdek Mill doet in 2018 het dorp Wilbertoord aan. Dit ontginningsdorp wordt in de volksmond ‘De Peel’ genoemd. Aan de route – van 15 kilometer - staan bijna 30 kunstwerken en gaat over de Groespeel en Princepeel, door het dorp Wilbertoord en via de Molenheidse bossen terug naar Mill.

Opening
De opening van de kunstroute ‘Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel’is traditioneel op 5 mei om 11:00 uur. Deze keer is de openingshandeling bij Grandcafé ’t Centrum in Mill. Het eerste kunstwerk van ‘Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel’ wordt dan onthuld door wethouder Jos van den Boogaart. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn. Een aanmelding is niet nodig. Vanaf de opening kunnen duizenden inwoners en bezoekers van onze gemeente weer gaan genieten van de mooie natuur, bijzondere monumenten en creatieve kunstwerken.

Bijzondere kunst
Zoals bij de voorgaande vier edities van de Ontdek Mill Kunstroute, zijn ook deze zomer kunstwerken door bevlogen inwoners van onze gemeente en ver daarbuiten gebouwd en aan de route geplaatst. De kunstwerken zijn gemaakt door (amateur)kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking. Zij doen dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten. De route is bewegwijzerd en tussen 5 mei t/m medio september te ondernemen, daarna zal de kunst weer worden opgeruimd. Het gratis kunstroute-folder is verkrijgbaar op diverse toeristische locaties in het Land van Cuijk.  

Projectgroep
De kunstroute ‘Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel’ is een project onder de paraplu van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill in samenwerking met de gemeente Mill en Sint Hubert, Natuurmonumenten en de deelnemers en talrijke sponsoren. De projectgroep Ontdek Mill Kunstroute 2018 wordt gevormd door Bert Verweijen, Pieter van den Elzen, Rob Vloet, Marco Teunissen en Monique Nelson. 


Bekijk de website

< Terug naar het overzicht

Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top