Land van Cuijk

museum voor nostalgie en techniek

Museum voor Nostalgie en Techniek

Over ons

In het hart van Langenboom ligt het grootste Nederlandse museum in zijn soort waar op een oppervlakte van 5200 m2 duizenden nostalgische en technische gebruiksvoorwerpen en machines zijn bijeengebracht door Wim van Schayik, in Langenboom beter bekend als 'Wim de Smid'.

Als kleine jongen raakte hij gefascineerd door wat mensen 60 jaar en langer geleden met gezond verstand, geduld en handige handen, zonder machines of computers konden bedenken en vervaardigen om het leven makkelijker te maken. Vanuit die belangstelling begon hij deze gebruiksvoorwerpen en machines te verzamelen, restaureren en conserveren voor het nageslacht.

Deze verzamelingen zijn in ruim 50 afdelingen samengebracht met tentoonstellingen van oude ambachten, tradities en gebruiken. Het is een museum met een hoog 'Ohja' en 'Oooh' gehalte en interessant voor dames en heren van 12 tot 102 jaar. Monden die openvallen van verbazing en bewondering bij het zien van een miniatuurkathedraal op poppenverzameling, smederij of oude machines zijn normaal in dit museum. Als u even terug wilt naar de tijd van ' vroeger' of geïnteresseerd bent in geschiedenis en techniek is dit een paradijs.

Bezoek aan het museum kan na afspraak en bestaat uit een 3 uur durend arrangement met rondleiding.

Lees verder op www.museumlangenboom.nl

Waar te vinden?

Museum voor Nostalgie en Techniek
Dorpsstraat 38
5453 JV Langenboom


Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top