Land van Cuijk

tweede pinksterdag

Tweede Pinksterdag

maandag 20 mei 2024

Tweede Pinksterdag nemen onze gidsen Rob en Maarten je mee in de geschiedenis van Kasteel Tongelaar tijdens een speciale


Pinksterwandeling 


Ruim 1200 jaar historiek is geschreven op de moerassige aarde van dit piepkleine stukje Land van Cuijk. Er zijn verhalen over Vikingen, Floris de Vijfde, de Heren van Cuijk, Belgische adel, de familie Wagenberg en nog veel meer.


De wandeling staat in het teken van kasteel en gebouwen, zoals het bakhuisje, het botenhuis en boerderij de Benedenhof. Onze gidsen kunnen je alles vertellen over de bijzondere historie van Kasteel Tongelaar. Misschien vertellen ze ook over het spook dat hier nog steeds schijnt te wonen...  Ga je mee?


Praktische informatie
De wandeling start om 11.00 uur bij de poort van het kasteel. Duur: ongeveer 1,5 uur. De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. Trek je laarzen aan, want de wandeling voert over onverharde paden. De route is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.


Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan via de site van Brabants Landschap
Er vertrekken 2 wandelingen met elk max 20 deelnemers.


Live muziek
Op het binnenplein hebben we de hele middag live muziek van NiX Moet uit Langenboom, hoera! (niX Moet is de band van Toon van Lith, die al jaar en dag vrijwilliger op Tongelaar is voor Brabants Landschap). 

Waar te vinden?

Adres

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 - 16, Mill

Organisatie

Kasteel Tongelaar
info@smaakmakersmill.nl
06 - 46 07 00 01Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in Mill. | © Ontdek Mill | Website door Internetbureau Wux

Top