toertocht langenboom - millingen - langenboom

Toertocht Langenboom - Millingen - Langenboom

  30-06-2019 00:00:00


WTC De Doortrappers organiseert op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei weer haar jaarlijkse toertocht. Sinds 2006 telt de tocht van 125 km ook mee voor het NTFU klimmersbrevet.

De hoofdstartplaats en de finish van deze tochten is bij café/zaal D’n Bens, Dominicanenstraat 34 in Langenboom, telefoon 0486-431202. In de omgeving van Cafe/zaal D’n Bens zijn voldoende parkeerplaatsen.

De deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden, te weten 95 en 125 kilometer. Gestart kan worden tussen 07.00 en 10.00 uur.

Extra startplaatsen:
Voor de 125 km tocht kan er ook gestart worden in Millingen a.d. Rijn tussen 07.00 uur en 08.00 uur. Cafe: De Tarverne, 6566 EV Heerbaan 152. In Langenboom is dan de pauzeplaats.
En voor de 95km tocht kan er gestart worden in De Horst. (Groesbeek). Tussen 08.00 en 9.00 uur. Cafe - zaal Ton Oomen 6562 LK Reestraat 4. In Langenboom is dan de pauzeplaats.

De tochten voeren de deelnemers door afwisselende landschappen waar voor elke recreatieve toerfietser de nodige uitdaging te vinden is. Zo zijn er in de route voldoende hellingen opgenomen om mee te kunnen tellen voor het verkrijgen van het klimmersbrevet van de NTFU. Daar kom je voor in aanmerking wanneer je tenminste 8 tochten met een vereist aantal hellingen binnen een tijdsbestek van drie jaar hebt volbracht.

De tochten worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU); de routes zijn volledig van pijlen voorzien, terwijl tevens een gedetailleerde routebeschrijving beschikbaar is.

De routes lopen langs de mooiste en moeilijkste plekjes in het grensgebied langs Duitsland.

De 125 km route loopt via enkele pittige klimmetjes bij Groesbeek naar de pauzeplaats in Millingen a/d Rijn, daarna via de Rijn dijk terug naar de Oude Holleweg en vandaar uit weer naar Langenboom. De 95 km route gaat via pauzeplaats De Horst(Groesbeek) door de heuvelachtige omgeving van Groesbeek.

Alle wegen zijn verhard en goed berijdbaar; drukke punten worden zoveel mogelijk gemeden.

De inschrijfkosten zijn conform de reglementen van de NTFU. Scan en Go in Langenboom aanwezig. Een valhelm is verplicht.

Voor meer informatie, Wim v. Summeren (06-23555703).


< Terug naar het agenda overzicht

Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top