Land van Cuijk

samen praten over zomers van toen

Samen praten over zomers van toen

donderdag 11 juli 2024 van 10:00 uur tot 11:30 uur

Deze hele zomer kun je zomerse herinneringen ophalen in Bibliotheek Mill. Daar zijn onder de titel ‘Zon – Zee – Zomer! Zomerse nostalgie’ in vitrines allerlei herkenbare vakantie- en zomerspulletjes te zien die een mooi beeld geven van de tijd waarin ze zijn gemaakt.

Herinneringen delen
Heb jij een (mooi) zomers verhaal? Ging je vroeger op vakantie? Of moest je als kind in de zomer meehelpen in het familiebedrijf? Welke vakantie is jou het meest bijgebleven? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Trek iets zomers aan, neem iets nostalgisch-zomers mee en kom ook naar deze gezellige ochtend. Wij zorgen voor koffie/thee en iets erbij.

Marlie Lamers
Marlie Lamers heeft eerder al in en rondom Boxmeer diverse tentoonstelling ingericht, waaronder in de Weijer, de Bibliotheek Boxmeer en in Sint Anna. Zij heeft een passie voor geschiedenis van 'alledaagse' objecten. Objecten die een mooi beeld geven van de tijd waarin ze zijn gemaakt. Haar collectie bestaat uit gebruiksvoorwerpen, textiel en andere objecten, die ze graag met anderen deelt. Cultureel erfgoed is er immers om te delen en om verhalen met elkaar uit te wisselen, stelt zij.

Expositie
Tot zaterdag 31 augustus is de expositie 'Zon – Zee – Zomer! Zomerse nostalgie' tijdens openingstijden van de bibliotheek te bezoeken. Marlie Lamers laat met een diversiteit aan voorwerpen iedereen terugdenken aan de zomers van vroeger: van lang geleden tot de recente geschiedenis. Kom deze prachtige collectie bekijken en schrijf ook zeker uw herinneringen op in het bijgevoegde schriftje!

Waar te vinden?

Adres

Bibliotheek Mill
Kerkstraat 3, Mill

Organisatie

Bibliotheek BiblioPlus
a.spanjersberg@biblioplus.nl
06-42187829Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in Mill. | © Ontdek Mill | Website door Internetbureau Wux

Top