ricciotti ensemble

Ricciotti Ensemble

dinsdag 02 augustus 2022

Futuratour Ricciotti Ensemble
Dinsdag 2 augustus om 19 uur

Ricciotti Ensemble

Het leukste Symfonie-orkest van de wereld komt deze zomer weer naar Tongelaar. Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 43 piepjonge, enthousiaste musici en speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium. Samen met solist Soheil Shayesteh maken ze dit keer een muzikale reis naar de toekomst vol elektronische en oosterse invloeden. 

Futuratour

Het programma van de Futuratour experimenteert met uiteenlopende stijlen en tijden. Moderne stukken met een participerende rol van het publiek, maar ook klassieke meesters als Debussy of Stravinsky, muzikale vernieuwers als Charlie Parker in de jazz en Ibrahim Malouf in de popmuziek komen allemaal voorbij. Hoe zal toekomstmuziek klinken? Beweegt de muziek zich meer richting elektronica? Wordt muziek complexer of toegankelijker? Welke impact zal de steeds meer diverse samenleving hebben op de muziek van de toekomst? Deze en andere vragen zullen de revue passeren.

Soheil Shayesteh 

De veelzijdige Iraanse componist en kamancheh speler Soheil Shayesteh studeerde zowel Industrial Engineering als compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. In zijn unieke werk zoekt hij de verbinding tussen moderne, improvisatorische technieken, traditionele Perzische muziek en experimentele en interactieve elektronische elementen. Het resultaat is een spannende mix van live gespeelde en elektronische muziek die door het gebruik van het traditionele instrument de kamancheh tegelijk toegankelijk en futuristisch is voor de luisteraar.

Praktische informatie
Dinsdag 2 augustus om 19 uur speelt het Ricciotti Ensemble op het binnenplein van kasteel Tongelaar.  Parkeren op de grote parkeerplaats aan de Hoogedijk Mill, dan nog 10 minuten lopen naar het kasteel. Niet op GOOGLE Maps rijden! Stel navigatie in op Hoogedijk Mill.

De keuken is die dag gesloten, voor en na het concert is de bar geopend. Toegang is gratis. Na afloop gaat de pet rond. Na het succes van voorgaande jaren raden wij je aan om op tijd te komen.

www.ricciotti.nl

www.kasteeltongelaar.nl

Kijk voor een impressie: https://youtu.be/CPXc4-E1aqI

Waar te vinden?

Adres

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 - 16, Mill

Organisatie

Kasteel Tongelaar
info@smaakmakersmill.nl
06 - 46 07 00 01Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top