rewilding

Rewilding

maandag 06 juni 2022

Workshop & lezing door de auteurs van 'Wild jaar'
 
 
Hoe kunnen we wildheid vinden in een land zonder wildernis?
In hun zoektocht naar wildheid in het aangeharkte Nederland leefden Koen en Gina 365 dagen buiten, naast hun kantoorbaan. Een jaar lang aten, werkten en sliepen ze, waar mogelijk, buiten. Ze vonden uiteindelijk veel meer wildheid dan ze hadden verwacht en de ervaring veranderde hun leven. Ze komen daarover vertellen tijdens een 2 uur durende workshop op Kasteel Tongelaar op tweede Pinksterdag.
 
Wild jaar
De Britse Gina studeerde zoölogie en ecologie en wilde op 6-jarige leeftijd al walvissen redden. Haar Nederlandse man Koen wilde als kind boswachter worden en studeerde bos- en natuurbeheer. Na promotieonderzoek en een baan binnen kwamen ze onbedoeld steeds minder buiten. Zoals zoveel mensen. Dat moest anders vonden ze en ze bedachten een plan om 4 seizoenen lang zoveel mogelijk buiten door te brengen, gewoon in Nederland. Ze sliepen onder de blote hemel en in tentjes, thuis en bij ouders in de tuin. In weer en wind, regen, vrieskou, hitte, muggen. En schreven daar een boek over: ‘Wild jaar’.
 
Maandag 6 juni 2022 nodigen Koen en Gina je uit voor een interactieve sessie die je zal aanmoedigen om je schoenen uit te doen, je handen vuil te maken en een beetje wildheid in je eigen leven te ontdekken. De workshop-lezing duurt 1,5 tot 2 uur en start om 12:30 uur. Kosten zijn € 5,00 per deelnemer. Reserveer je plekje bij Brabants Landschap.
 
Koen Arts (St. Hubert) is natuurverkenner, universitair docent en schrijver van Wild Jaar, IJsberen met Optimisme en co-redacteur van Rewilding in Nederland. Gina Maffey is verteller en natuurliefhebber die creatieve oplossingen zoekt om ecologische duurzaamheid te bevorderen.
 
 
Bringing Nature back to Life http://wildeor.org
See the wood for the trees https://www.ginamaffey.com

 

Waar te vinden?

Adres

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 - 16, Mill

Organisatie

Kasteel Tongelaar
info@smaakmakersmill.nl
06 - 46 07 00 01Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top