Land van Cuijk

poppenkastvoorstelling over dementie in de bibliotheek

Poppenkastvoorstelling over dementie in de bibliotheek

donderdag 28 september 2023 van 15:00 uur tot 16:00 uur

Dementie is een veelvoorkomende ziekte. Op dit moment hebben ongeveer 290.000 mensen in Nederland (een vorm van) dementie. Dit is een enorm aantal en het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren alleen maar toe. Daarom is het goed dat er open over deze ziekte gesproken wordt. Zeker met kinderen, omdat zij niet altijd begrijpen wat er gebeurt met hun opa, oma of ouder. Samen een poppenkast-voorstelling over dementie bijwonen, kan helpen om er over te praten.
Alzheimer Land van Cuijk en Gennep en BiblioPlus organiseren vanwege Wereld Alzheimer Dag op donderdag 28 september een poppenkastvoorstelling in de bibliotheek an Mill. Frank Peters speelt daar de voorstelling ‘Weet je wie ik ben’. In "Weet jij wie ik ben?" draait het allemaal om Koning Bollebuik. Koning Bollebuik vergeet zijn afspraken. Heeft soms moeite om zich iets te herinneren en weet niet altijd het juiste woord te vinden. Is Bollebuik ziek? Jan Klaassen wil zijn goede vriend graag helpen en krijgt hulp van andere vrienden.
In deze voorstelling wordt het thema dementie behandeld. Op speelse wijze wordt uitgelegd hoe dementie een mens kan veranderen.
De voorstelling begint om 15.00 uur. Toegang is gratis. Vooraf eeen kaartje reserveren is nodig. Dit in de bibliotheek en via www.biblioplus.nl

Waar te vinden?

Adres

Bibliotheek Mill
Kerkstraat 3, Mill

Organisatie

BiblioPlus
0610029232Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top