landschapswandeling door natuurgebied zandvoort in langenboom

Landschapswandeling door natuurgebied Zandvoort in Langenboom

  23-06-2019 00:00:00


Glooiende velden, kronkelende beken en kruidenrijke akkerranden. Dat en meer is te zien tijdens de landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort. Een natuurgebied in Langenboom op de grens met Escharen, tussen de Reekse Bergen en de Langenboomse bossen.

Tijdens de wandeling met natuurgidsen hoort u over de geschiedenis van dit landschap, over breuken in de aardkorst en over de Maas, die er hun rol speelden. Een oud schilderachtig cultuurlandschap, doorsneden door twee beken, de Hooge Raam en de Halsche Beek.

Het startpunt van de wandeling is om 10.00 uur aan de Zandvoortsestraat, 200 meter voorbij de kruising met de Schijfakkerweg (Escharen). Na 2 uur zijn we daar weer terug.

Het gebied kent een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. In de Bronstijd [vanaf 2000 voor Chr.] was hier al een nederzetting. Later uitgegroeid tot de buurtschap Hall(e), met boerderijen, akkers, bos en een kapel. Het buurtschap is verdwenen, en enkele oude verbouwde boerenhoeven staan er nog. De namen verwijzen nog naar vroeger tijden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te lopen door dit schilderachtige landschap.

De wandelroute, waarin ook veel aandacht voor dieren en planten, is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig.

Foto: René v.d. Heuvel


< Terug naar het agenda overzicht

Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top