dag van het kasteel

Dag van het Kasteel

maandag 06 juni 2022

Maandag 6 juni, tweede Pinksterdag, wordt traditiegetrouw de landelijke Dag van het Kasteel georganiseerd. Wij vieren dat klein en gezellig dit jaar; met live muziek op het mooiste binnenplein van Brabant, lekker eten, speciaalbiertjes van kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop, kinderknutselen en in het historische bakhuisje kun je de bakker aan het werk zien.

Het info-punt en de heemkundekamer zijn geopend voor informatie over erfgoed en natuur op Tongelaar. Brabants Landschap heeft een lezing-workshop door de auteurs van 'Wild jaar' georganiseerd, we hebben mooie wandelroutekaarten klaar liggen en kleurplaten over Helwiva van Tongelaar

Chef Hans staat op het binnenplein met een bourgondische soep uit de driepoot en Pulled pork van de XL Smoker. De jongens van Kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop zorgen voor lekkere speciaalbiertjes dus schuif maar aan, want er is ook nog fantastische live muziek die dag!

Openingstijden van het kasteel: 10:00-18:00 uur.
Openingstijden programma: 11:00-17:00 uur.

De muziek speelt tussen 13:00 en 17:00 uur.
Entree gratis. Voor kinderknutselen en de 'Wildernis'-workshop wordt een vergoeding gevraagd.

Wij vragen iedereen zo veel mogelijk met de fiets te komen i.v.m. parkeerdrukte.
Navigatie Hoogedijk Mill invoeren!

Meer weten over de historie van Kasteel Tongelaar? Bezoek het infocentrum van heemkundekring Myllesheem naast de toren of kijk hier.

Heilwiva en Floris de Zwarte
Een verhaal over een vete, liefde, moord, met de verwoesting van heel het Land van Cuijk als gevolg.

Floris de Zwarte, de jongere broer van de Graaf van Holland, wilde trouwen met Heilwiva van Tongelaar. Heilwiva was het nichtje van de Heren van Cuijk, die de macht hadden over heel het Land van Cuijk. De broers van Cuijk waren het hier niet mee eens. Zij hadden een vete met de familie van Floris de Zwarte. Herman van Cuijk is naar Utrecht getogen met zijn troepen en heeft Floris daar tijdens de jacht vermoord. Toen de Keizer van het Roomsche Rijk dát hoorde heeft hij als straf de Heren van Cuijk verbannen, hun burcht verbrand en het Land van Cuijk is helemaal geplunderd en verwoest.

 

Waar te vinden?

Adres

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 - 16, Mill

Organisatie

Kasteel Tongelaar
info@smaakmakersmill.nl
06 - 46 07 00 01



Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top