cello sonate’s van grieg, rachmaninoff en fauré

Cello Sonate’s van Grieg, Rachmaninoff en Fauré

  30-06-2019 00:00:00


Cultura Domus organiseert op zondag 30 juni om 15.00 uur (deuren open 14.30 uur) een celloconcert in de 15e eeuws, deels gotische R.K. kerk, in Sint Hubert. Vanwege de sfeervolle ambiance leent deze kerk zich uitstekend voor dit concert van Hanneke Rouw (cello) met medewerking van Masha Galperina (piano). Heel bijzonder is het optreden van de talentvolle 9-jarige Tore Verdonkschot.

Programma

In het voorprogramma speelt Tore Verdonschot Concertino in F-groot voor cello en basso continuo, deel 1 Andante en deel 3 Allegro van de Franse componist Jean-Baptiste Bréval (1755-1825).
Het overige deel van het programma wordt uitgevoerd door celliste Hanneke Rouw en de Russische pianiste Masha Galperina:
Debussy Cello Sonate in d klein (L. 135)
Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé, léger et nerveux Prokofjev Cello Sonate in C groot (Opus 119), Andante grave, Moderato, Allegro, ma non troppo Piazzolla, Le Grand Tango.

Tore Verdonschot (9 jaar) begon in 2016 met cellolessen bij Jaap Franken op de Muziekschool Amsterdam. Hij zit in groep 6 van de St. Jozefschool en is met veel plezier lid van het Keizerstads Jeugdorkest in Nijmegen.

Hanneke Rouw (32 jaar) is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Hanneke spelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina (30 jaar) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde. In 2012 is zij afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Zij is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.

Uitvoering

Cultura Domus presenteert u een sfeervolle middag waarin u zult genieten van de prachtige composities uitgevoerd door van Tore, Hanneke en Masha.

Informatie en kaartverkoop

Kaarten à € 10,- zijn, inclusief pauzedrankje, verkrijgbaar via info@culturadomus.nl.
Losse kaartverkoop is mogelijk voor aanvang van het concert in de kerk.
Ook na afloop van het concert kunt u genieten van een drankje in de kerk.
Meer informatie: www.culturadomus.nl.


< Terug naar het agenda overzicht

Wij verbinden, versterken en vermarkten van het totale toeristisch recreatieve aanbod in de gemeente Mill en Sint Hubert. | © Ontdek Mill

Top